in

Jay Leno’s Garage – Mercedes-Benz 300 SEL 6.3

Voor reviews van de meest bijzondere klassiekers moet je Jay Leno’s Garage volgen! Iedere week trekt hij namelijk een auto voor de camera die nergens anders wordt besproken, en dát maakt deze serie nou zo leuk. Vandaag zien we zijn Mercedes-Benz 300 SEL 6.3.

De 300 SEL is met 5 meter lengte een behoorlijke auto en omdat Mercedes-Benz topprestaties beloofde werd er een 6.3-liter V8 met mechanische inspuiting onder de motorkap geplaatst. Gekoppeld aan een viertraps automaat was de 300 pk sterke Benz in staat om in 6.5 seconden naar 100 kilometer per uur te accelereren. Een onvoorstelbaar snelle tijd voor die periode, volgens Jay destijds zelfs sneller dan de Porsche 911 en enkele Ferrari’s. De ruim 1.700 kilogram wegende 300 SEL 6.3 beschikte over luchtvering, rondom geventileerde schijfremmen en een sperdifferentieel op de achteras.

Een ander leuk feitje is dat dit model aan de basis stond van AMG, dit bedrijf werd in 1967 opgericht door Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher en 1971 behaalde een aangepaste 300 SEL 6.3 van AMG een klasse overwinning tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps. Hiermee zette AMG zich direct op de kaart als tuner van Mercedes-Benz.

Video: Jay Leno’s Garage – Mercedes-Benz 300 SEL 6.3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear brengt LaFerrari, McLaren P1 & Porsche 918 bij elkaar

Top Gear brengt LaFerrari, McLaren P1 & Porsche 918 bij elkaar

Deze Honda Jazz heeft zo gigantisch veel geluk

Deze Honda Jazz heeft zo gigantisch veel geluk