in

Jay Leno’s Garage – Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

We hebben enkele prachtige short movies gezien van de Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, maar nog nooit een uitgebreide review. De aangewezen man om dit te doen is natuurlijk Jay Leno, niet alleen omdat hij een exemplaar bezit maar ook omdat hij als geen ander op een boeiende manier de geschiedenis van de auto kan vertellen.

Deze 300 SL Gullwing Coupe komt uit 1955 en werd door Jay “gevonden” in een container in de woestijn van Californië. Deze ex-raceauto van Mercedes-Benz had geen motor, geen transmissie en er ontbraken nog een aantal belangrijke onderdelen. De auto werd gerestaureerd tot een rijdend voertuig maar zoals je kunt zien is er aan de lak nog niets gedaan. Hoewel Jay wel van plan is om de auto verder te restaureren vinden wij dit juist wel mooi, het geeft de auto karakter en een auto uit 1955 hoort misschien ook niet helemaal in perfecte staat te zijn.

De review van Jay Leno duurt ruim een kwartier, maar als deze man vertelt hang je aan zijn lippen.

Video: Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M3 GT4 mist maar net een MX-5 op de Groene Hel

BMW M3 GT4 mist maar net een MX-5 op de Groene Hel

Zo werd de allerlaatste Bugatti Veyron gemaakt

Zo werd de allerlaatste Bugatti Veyron gemaakt