in

Jay Leno’s Garage – Mercedes-Benz Racecar Transporter

Bijna iedereen kent de Mercedes-Benz Racecar Transporter, maar kennen jullie ook het verhaal erachter? Jay Leno neemt je in deze video mee voor een geschiedenisles over zijn 1950 Mercedes-Benz Transporter, een voertuig waarvan hij als kind al droomde en ooit de snelste auto-transporter ter wereld met een topsnelheid van 170 kilometer per uur.

Dit exemplaar is overigens een replica, het origineel werd in 1967 namelijk door Mercedes-Benz gesloopt omdat hij te veel ruimte in beslag nam en niet meer werd gebruikt. Eeuwig zonde natuurlijk want het was een uniek stukje geschiedenis van Mercedes-Benz. Gelukkig besloot men in 1993 om een replica te bouwen op basis van foto’s en met zoveel mogelijk originele onderdelen, iets wat uiteraard niet makkelijk was. Het duurde dan ook vijf lange jaren voordat de nieuwe Renntransporter afgerond was, maar het resultaat was de overweldigende klus meer dan waard.

Tegenwoordig staat de replica tentoongesteld in het Mercedes-Benz Museum met een 300 SLR op zijn rug. Nu vraag je je misschien af, als de officiële replica in het museum staat wat voor een replica is dit dan? Dat legt Jay Leno je uit in onderstaande aflevering van Jay Leno’s Garage.

Video: Mercedes-Benz Racecar Transporter

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 R topsnelheid

Porsche 911 R blaast naar topsnelheid op de Autobahn

Mustang beukt motorrijder van zijn fiets af

Mustang beukt motorrijder van zijn fiets af