in

Jay Leno’s Garage – Monteverdi High Speed 375 S

In de garage van Jay Leno staan ongeveer 200 auto’s, geen wonder dat hij in zijn vrije tijd het liefst in zijn garage is of autoshows want Jay is een autoliefhebber pur sang. In zijn garage staat ook een Monteverdi High Speed 375 S, een hybride zoals men dat in de jaren 60 en 70 noemde. De Monteverdi High Speed 375 S heeft namelijk een Italiaanse body gemaakt door Fissore en Amerikaanse aandrijving van Chrysler, Italian Muscle werd het ook wel genoemd. Bijzonder aangezien het chassis gebouwd werd door Peter Monteverdi in Basel, Zwitserland.

Volgens Jay Leno zijn er van dit type slechts 4 gemaakt. Onder de motorkap vinden we een 7.2-liter V8 met 375 pk en 480 Nm koppel. Deze coupe heeft 4 versnellingen en had oorspronkelijk een gele kleur, Jay heeft de auto later een nieuwe kleur gegeven maar geeft in deze video aan de auto wellicht weer zijn originele kleur te geven.

De video is kort, 4 minuten, en aantal jaar geleden opgenomen maar dat mag de pret niet drukken. Het is schitterende auto.

Video: Monteverdi High Speed 375 S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Never Enough Alfa

Petrolicious – Never Enough Alfa

Polestar zegt de Volvo C30 vaarwel

Polestar zegt de Volvo C30 vaarwel