in

Jay Leno’s Garage – Ringbrothers Ford Mustang heeft 960 pk

Broers Jim en Mike Ring brengen een bezoek aan Jay Leno’s garage met hun zwaar aangepaste Ford Mustang, die vorige week nog de show stal op SEMA.

De Ford Mustang, bijgenaamd “Espionage”, is een 100% restomod. Dit wil zeggen dat de auto gerestaureerd is met nieuwe onderdelen en dus bij lange na niet meer origineel is. Van de Ringbrothers weet je dat ze altijd compleet los gaan op een project en deze Mustang is daar een goed voorbeeld van.

Onder de motorkap ligt een 7.0-liter LS7 V8-motor uit een Camaro Z/28, alleen nu voorzien van een Whipple supercharger. Het vermogen piekt op 960 pk, en dat zonder traction control! Zoals Jay al zegt kun je hier eigenlijk niet meer van een Mustang spreken, het is een auto die weliswaar lijkt op een 1965 Ford Mustang maar alleen de ramen zijn origineel. Is dat erg? Nee, wat mij betreft niet want het resultaat is een prachtige machine.

Video: Ringbrothers Ford Mustang

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Recoil 3 BJ Baldwin

Recoil 3 – BJ Baldwin gaat op jacht naar Bigfoot

Dief probeert Porsche te stelen

Autodief probeert Porsche Cabrio te stelen via gat in dak