in

Jay Leno’s Garage – SSC Ultimate Aero

Van de SSC Ultimate Aero zijn maar weinig goede video’s beschikbaar, het is een auto die door grote shows als Top Gear en Fifth Gear niet getest wordt en ook de online automotive kanalen als DRIVE en AutoCar hebben er geen aandacht aan besteed. Opvallend, want de Bugatti Veyron heeft iedereen getest en de Ultimate Aero is minstens zo bijzonder.

De SSC Ultimate Aero is een auto van het Amerikaanse autobedrijf Shelby Super Cars (SSC). Met zijn 6.3 liter V8 Twin Turbo motor met 1183 pk en een topsnelheid van boven de 412 km/h was het de op één na snelste auto ter wereld die in serie wordt geproduceerd en de openbare weg op mag. Hij werd gebouwd om de Veyron te verslaan die destijds rond de 407 km/h haalde. Inmiddels is SSC druk bezig met de Tuatara maar daar horen we de laatste tijd weinig meer over.

Zoals gebruikelijk bij Jay Leno’s Garage wordt de auto uitgebreid besproken en komen alle details aan bod, aan het einde van de video zet Jay Leno de 1183 pk sterke SSC nog even aan het werk.

Video: SSC Ultimate Aero

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

DRIVE - Focus ST vs Astra OPC vs Megane RS

DRIVE – Focus ST vs Astra OPC vs Megane RS

Hoe maak je de perfecte BMW M3

Hoe maak je de perfecte BMW M3