in

Jay Leno’s Garage – Superformance Shelby Daytona Coupe

De Superformance Shelby Daytona Coupe, ook wel bekend als de Shelby Brock Daytona Coupe, is de enige officiële voortzetting van de originele Shelby Daytona Coupe racewagens van de jaren ’60. De auto heeft een midden-motor, achterwielaandrijving lay-out met een 55/45 gewichtsverdeling.

De auto’s worden gebouwd door Superformance en bezitten de officiële licentie. Dit is mede mogelijk doordat Pete Brock, ontwerper van de oorspronkelijke raceauto, de body voor de Superformance Shelby Daytona Coupe heeft gemaakt. De auto wordt door velen gezien als een authentieke, moderne, voortzetting van het origineel. Een voorbeeld van hoe de auto er tegenwoordig uit had kunnen zien.

Van de oorspronkelijke Shelby Daytona Coupe zijn nog zes exemplaren, met een ieder waarde van dik 10 miljoen dollar. Een exemplaar bezitten is dus haast onmogelijk en daarom wordt de Superformance Shelby Daytona Coupe door velen beschouwd als een ideale compromis, een historisch correcte replica, met moderne techniek voor een “betaalbare” prijs: $270.000.

Jay Leno ontvangt een prachtig exemplaar in zijn garage en bespreekt alle ins en outs van de auto alvorens het gaspedaal in te trappen.

Video: Superformance Shelby Daytona Coupe

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 21 Episode 3

Top Gear Season 21 Episode 3

De Crash waardoor Ken Block de Rally America titel verloor

De Crash waardoor Ken Block de Rally America titel verloor