in

Jay Leno’s Garage – Tesla Model S

Tesla heeft onlangs het duizendste exemplaat van de Model S geproduceerd, de vraag voor de elektrische sedan groeit stevig want inmiddels zijn er al 13.000 aanvragen voor de Tesla Model S. Jay Leno ontvang in zijn garage Chief Designer Franz von Holzhausen, hij geeft Jay een up-close op de Tesla S.

De Tesla Model S is een zevenzitter en dat zie je aan de buitenkant van de elegante, net geen vijf meter lange vijfdeurs limousine niet af. De accu vormt één geheel met de bodemplaat en vergroot de torsiestijfheid van de auto. De elektromotor zit onder de achterste bagageruimte ingebouwd en drijft de achterwielen aan. De motor produceert een vermogen van 362 pk en 440 NM koppel, er zitten geen versnellingen in en de acceleratie naar 100 kilometer per uur duurt slechts 5.6 seconden. Voor een auto van 2100 kilogram is dat bijzonder snel, de topsnelheid ligt rond de 200 km/h.

Zoals bij alle elektrische auto’s is het bereik een punt waar iedereen op let, afhankelijk van de accupakketten kun je 260, 370 of 480 kilometer afleggen met de Tesla Model S. In Amerika is hij verkrijgbaar vanaf 45.500 euro, prijzen in Nederland zijn nog niet bekend maar reken op zo’n 65.000 euro. Laten we eerlijk zijn, dat is zo gek nog niet voor een mooie sportsedan zonder bijtelling!

Met dank aan Kevin voor de tip!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter
  1. haha geen dank, maar in de video word ook gezegt dat ie ongeveer 4 seconde naar 100 gaat, dus bijna net zo snel als de roadster, geen idee hoe dat zit verder

    enne, geen dank 😉

  2. Mensen die auto’s als een emotie zien moeten walgen van dit soort zielloze onzin wat totaal geen geluid en beleving maakt. en ja je heb geen bijtelling… interessant.. ik heb liever 25 procent en een V8 dan dit zielloos elektrisch hok.
    Zou vast geen slechte auto zijn dat geloof ik wel. maar als autoliefhebber neem je toch iets met een ziel. niet z’n emotieloos, geluidloos graf ding.
    Je bent geen liefhebber als je ook maar denkt aan elektrische auto’s.

Reageer op deze video

Lewis Hamilton - The McLaren Years

Lewis Hamilton – The Mclaren Formula 1 Years

DRIVE - Chris Harris Test Mercedes SLS AMG GT

Chris Harris Test Mercedes SLS AMG GT