in

Jay Leno’s Garage – Twin Engine Mini Cooper

Wanneer een motor niet genoeg vermogen levert zijn er een aantal opties. Hierbij kun je denken aan het monteren van een Turbo, Supercharger of zelfs een compleet andere motor. Jacques Andres koos echter voor een geheel andere oplossing voor zijn Mini Cooper, hij monteerde een tweede motor achterin.

De motor achterin is exact hetzelfde als de motor voorin en de achterwielen maken gebruik van hetzelfde type ophanging als de voorwielen. Een twin engine systeem komt nauwelijks voor, simpelweg omdat het nogal wat problemen met zich mee brengt. De motoren moeten synchroon draaien, gelijktijdig schakelen en voldoende gekoeld worden.

Werkt het echter naar behoren dan heb je een race Mini Cooper met een totaal vermogen van 500 pk voor een bedrag van 30.000 dollar. Een mooi stukje techniek van Jacques Andres, bekijk het interview en een korte test hieronder.

Video: Twin Engine Mini Cooper

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M235i Racing

BMW M235i Racing

Mini en Stephane Peterhansel Klaar voor Dakar 2014

Mini en Stephane Peterhansel Klaar voor Dakar 2014