in

Met deze Jeep Grand Cherokee heb je (bijna) geen last van files

Deze Jeep Grand Cherokee ziet eruit als iedere andere Grand Cherokee, maar met één druk op de knop stijgt de SUV omhoog en wordt de spoorbreedte verbreed met behulp van krachtige hydraulische armen. Hierdoor kan de “Hum Rider” over stilstaand verkeer rijden.

Wanneer de Hum Rider volledig is uitgestrekt heeft hij genoeg bodemvrijheid om over de meeste coupés en sedans te rijden. Om ervoor te zorgen dat de bestuurder goed kan zien wat er onder het voertuig gebeurt zijn er vier camera’s gemonteerd die beelden doorsturen naar een videoscherm.

Het concept ziet er leuk uit maar het is natuurlijk volledig onbruikbaar in de echte wereld, want in een file staan ook busjes, vrachtwagens en grote SUV’s. Daarnaast weegt het hydrologische systeem ongeveer 1.360 kg, net zoveel als een kleine auto.

Dit is dan ook geen serieus concept maar een gadget van Verizon om een nieuw product te promoten, genaamd de “Hum”. Dat heeft helemaal niets met dit systeem te maken, maar toch vonden ze het blijkbaar leuk om dat op deze manier te promoten.

Video: Hum Rider

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Een peddel maakt je MX-5 veel sneller

Een peddel maakt je MX-5 veel sneller

Audi Quattro SWB Jeffry Sol

Deze 1005 pk Audi Quattro SWB is een beest