in

Jeff Zwart’s Pikes Peak Run 2015

De Pikes Peak International Hill Climb is een jaarlijks terugkerend evenement waar ieder zelf respecterende rallycoureur aan meegedaan moet hebben. De Pikes Peak Hill Climb, oftewel “Race To The Clouds”, is een 20 kilometer lange racebaan met in het totaal 156 bochten. Het record staat sinds 2013 op naam van Sébastien Loeb met een tijd van 8:13.878 minuten.  

Jeff Zwart is een in Amerika geboren filmdirector, fotograaf, cameraman en coureur. Zijn vader leerde hem autorijden met zijn Porsche 901 en daar heeft hij zijn voorliefde voor Porsche’s aan overgehouden. Ieder jaar staat Jeff aan de start van Pikes Peak Hillclimb met een Porsche, van een 911 GT3 Cup tot een 911 GT2 RS.

Net als vorig jaar racete Jeff met een Porsche GT3 Cup Turbo, alleen dit jaar met 800 pk en het doel om de 13e coureur te worden die het parcours onder de 10 minuten aflegt. Gaat hem dat lukken, bekijk deze video voor het resultaat.

Video: Jeff Zwart’s Pikes Peak Run

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini en Mustang driften er op los.

Lamborghini Murcielago en Mustang RTR driften erop los

Lamborghini Gallardos in de sneeuw

Lamborghini Gallardo’s in de sneeuw