in

Jenson Button blikt terug op 15 jaar Formule 1

Gisteren werd bekend dat Jenson Button de komende twee jaar voor McLaren-Honda zal rijden, een hele geruststelling voor de sympathieke Brit want het was lange tijd onduidelijk of Button nog een toekomst had in Formule 1. Button kan zich nu voorbereiden op zijn zestiende jaar in de hoogste autosportklasse en zijn zesde jaar bij McLaren.

Jenson Button was slechts 20 jaar oud toen hij in 2000 het zitje van Alex Zanardi overnam bij Williams. Hij werd al snel de jongste Formule 1-coureur met een puntenfinish achter zijn naam toen hij als tweede eindigde in Brazilië, in pas zijn tweede race van het seizoen. Sindsdien heeft hij 266 F1-starts achter zijn naam staan, 50 podia, 15 overwinningen en één wereldtitel toen hij met Brawn kampioen werd in 2009.

Omdat het lange tijd onduidelijk was of Jenson in 2015 ook Formule 1 zou rijden besloot de BBC een mooie tribute voor hem te maken, mocht Abu Dhabi zijn laatste race zijn dan had hij in ieder geval een waardig afscheid. In onderstaande video neemt David Coulthard ‘JB’ mee langs de belangrijkste momenten uit zijn carrière.

Video: Jenson Button blikt terug op 15 jaar Formule 1

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Jenson is één van mij favoriete coureurs in het huidige formule 1 veld.
    Ik zou hem graag nog een aantal jaren bij McLaren zien naast Alonso.
    Eén van de meest vriendelijke en sympathiek coureurs.

Reageer op deze video

Ferrari-testrijder Marc Gené over de LaFerrari FXX K

Ferrari-testrijder Marc Gené over de LaFerrari FXX K

Formule Super in de regen op Nordschleife

Formule Super in de regen op Nordschleife