in

Jenson Button test de nieuwe Lotus Emira

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jenson Button werd uitgenodigd voor de première van de Lotus Emira en reed meer dan 30 ronden voluit over het circuit van Hethel.

Hoewel Button zeker geen onafhankelijke journalist is, is hij een legitieme fan van Lotus en zijn opmerkingen als ervaren F1-coureur tellen altijd mee. Na het rijden met de Emira zei hij: “Je verwacht altijd dat een Lotus goede mechanische grip heeft in de lage snelheidsbochten, maar er was ook voldoende downforce in de snelle bochten. Dat betekent dat het gevoel van een geweldige balans overal hetzelfde is, ongeacht hoe je ermee rijdt. Het is uitzonderlijk en ik ben een grote fan.

De geheel nieuwe Lotus Emira is gebaseerd op Evora’s platform met middenmotor en gebruikt ofwel een 2,0-liter vier-in-lijn met turbocompressor van AMG of een 3,5-liter supercharged V6 van Toyota. De Emira zal de laatste Lotus zijn die wordt aangeboden met een verbrandingsmotor, het einde van een tijdperk wordt ingeluid. De Emira wordt geleverd met een op Evija geïnspireerde exterieurstyling en zal in het voorjaar van 2022 de concurrentie aangaan met de Porsche 718 Cayman.

Video: Jenson Button test de nieuwe Lotus Emira

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

NOVITEC-NLARGO-F8T

Novitec Ferrari F8 N-Largo is een wild paard

James May kan eindelijke rijden in zijn Toyota Mirai

James May mag eindelijk rijden in zijn nieuwe Toyota Mirai