in

Jon Olsson reed 1800 km van Monaco naar Marbella in deze Praga R1R

Voormalig professioneel skiër en inmiddels full time vlogger Jon Olsson kreeg onlangs een leuke email van Praga, of hij de R1R wilde testen op het circuit. Uiteraard zei Olsson daar geen nee tegen maar hij had een beter idee, waarom niet met deze straatlegale raceauto van Monaco naar Marbella rijden. Een kleine road trip van 1800 kilometer.

Het Tsjechische Praga vond het een prima idee en verzorgde naast de R1R ook een Mercedes-AMG A45 voor technische ondersteuning en support. De Praga R1R heeft een centraal geplaatste zitting voor de bestuurder maar er kan ook een stoel naast gemonteerd worden voor een bijrijder. De auto weegt slechts 670 kg en wordt aangedreven door een 2.0-liter turbocharged viercilinder met 400 pk.

De R1R is in wezen een doorontwikkeling van de R1 raceauto en aangepast voor straatgebruik. Het feit dat er een kentekenplaat op zit bewijst dat het daadwerkelijk een straatauto is, maar zeker geen comfortabele. Jon en zijn cameraman Marcus passen er samen amper in en zelfs met de lieftallige Janni ernaast is het krap. Daarnaast zit er geen verwarming in, geen isolatie en geen radio. Maar eenmaal op het circuit is de auto helemaal in zijn element!

Video: Monaco naar Marbella met een Praga R1R

Part 2

Part 3 op Ascari Circuit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota Celica V8

Deze monsterlijke Toyota Celica heeft een V8 en een GT-R AWD Systeem

Audi R8 V10 vs Audi R8 LMS RC

Audi R8 V10 vs Audi R8 LMS R/C