in

Jon Olsson’s Rebellion R2K

Jon Olsson’s zoektocht naar het ultieme speeltje voor Gumball 3000 gaat gewoon door. De Zweedse freestyle-skiër is een echte autoliefhebber, eigenaar van meerdere supercars waaronder deze Lamborghini Gallardo en vaste deelnemer aan de Gumball 3000. Olsson heeft al twee keer eerder meegedaan aan de Gumball 3000 met een Ultima GTR en dat was geen gemakkelijk opgave met de knetterharde auto.

Olsson’s volledig op maat gemaakte Ultima GTR werd voor eerdere edities van de Gumball 3000 rally compleet omgetoverd en ook voor editie 2013 is de Ultima GTR compleet verbouwd. De auto heet nu de Rebellion R2K en de carrosserie is duidelijk gebaseerd op Le Mans Prototype racers. De verbouwing van de Rebellion R2K werd geleid door een ex top ingenieur van Koenigsegg, specificaties zijn nog niet bekend maar de prestaties zullen ongetwijfeld net zo extreem zijn als het uiterlijk. Binnenkort ongetwijfeld meer.

Video: Jon Olsson’s Rebellion R2K

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Giedo van der Garde: “Zeven tienden winst met nieuwe onderdelen"

Giedo van der Garde: “Zeven tienden winst met nieuwe onderdelen”

Delta Integrale Evo II Review

EVO TV Test 1995 Lancia Delta Integrale Evo II