in

Jos Verstappen was in 2000 een regenmeester in Canada

Over een paar uur gaat de Grand Prix van Canada van start, een race die eigenlijk altijd spectaculair is omdat de weersomstandigheden vaak erg wisselvallig zijn. Mocht het gaan regenen dan kan Max Verstappen zijn vader als voorbeeld nemen, want in 2000 reed Jos een fantastische regenrace en eindigde als vijfde in de Arrows A21.

De Arrows A21 met Supertec V10 was een veelbelovende auto maar helaas erg onbetrouwbaar. Bleef de auto echter heel dan was de Arrows aardig competitief op banen met een hoge topsnelheid, zoals het Circuit de Gilles Villeneuve in Canada.

In 2000 kwam het met bakken uit de hemel in Montreal en Jos Verstappen voelde zich als een vis in het water. Getooid met een oranje helm, vanwege het EK in Nederland, werkte Verstappen zich van een 13e startplek op naar de vijfde positie en passeerde coureurs als Ralf Schumacher, Alexander Wurz en Jarno Trulli. Destijds kreeg enkel de top 6 punten en dus was een vijfde plek erg knap van de Nederlander gezien het materiaal waarover hij beschikte.

Video: Jos Verstappen Canada 2000

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford gaat op zoek naar Europa's mooiste wegen; Deel 1De Transfăgărășan snelweg

Op zoek naar Europa’s mooiste wegen – De Transfăgărășan snelweg

WTCC 2016 - Nick Catsburg wint in Moskou!

WTCC 2016 – Nick Catsburg wint in Moskou!