in

Kaege Retro Porsche 993

William Lai’s zoektocht naar een high-end restomodded Porsche 911, leidde in eerste instantie natuurlijk naar Singer. Maar toch besloot hij niet in zee te gaan met het bedrijf uit Californië en dat had twee redenen. Ten eerste gebruikt Singer een 964 als basis, en William was op zoek naar een 993. Ten tweede gebruikt Singer niet altijd OEM-onderdelen, wat onderhoud een stuk lastiger maakt als er onderdelen vervangen moeten worden.

Na lang zoeken kwam William uit bij het Duitse Kaege Retro, een nieuwe speler op het gebied van restomodden van Porsches. Zoals William opmerkt zijn alle onderdelen, los van het chassis, nieuw of opgeknapt. Van de volledig opnieuw opgebouwde, 300 pk sterke zescilinder boxermotor tot aan de laatste draad in de kabelboom.

De 911 draagt de bijnaam ‘The Joker’. De Porsche was oorspronkelijk al paars, maar nadat William op zijn weg terug naar Hong Kong een Batman stripboek las wist hij zeker dat de paarse kleur moest blijven. Sterker nog, in het interieur zijn meerdere verwijzingen naar The Joker. Dat had wat ons betreft niet gehoeven, maar verder ziet deze Porsche 993 er prachtig uit!

Video: Kaege Retro Porsche 993

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW 4 serie gespot

Nieuwe BMW 4-Serie toont enorme nieren-grill

Ferrari 488 Pista naar 342 kmh op landingsbaan

Ferrari 488 Pista naar 342 km/h op landingsbaan