in

Kamaz Truck en Mazda RX-8 doen tandem drift

Mad Mike was onlangs in Sint Petersburg om samen met Dakar-coureur Eduard Nikolaev een unieke video op te nemen. Het idee ontstond een jaar geleden op het Goodwood Festival of Speed, waar het tweetal sprak over een zogenaamde tandem drift met hun racemonsters.

De 34-jarige Nikolaev startte met zijn negen ton zware KAMAZ aan de ene kant van de Kirov fabriek, terwijl de 37-jarige Whiddett met zijn Mazda RX-8 aan de andere kant van de fabriek vertrok. Na wat solo shots was het de bedoeling dat de twee coureurs naast elkaar, rond een paar scheepscontainers zouden driften. Een plan wat op papier makkelijker lijkt dan in werkelijkheid.

De KAMAZ-truck is negen keer zwaarder dan de RX-8 en de wielen van de KAMAZ steken bijna boven de Mazda uit. Mad Mike moest dan ook even wennen aan zo’n enorme, driftende massa naast zich. Als hij niet snel genoeg reageerde op de lijn van Nikolaev dan zou de RX-8 onder één van de wielen belanden en dat zou de driftauto niet overleven.

Het eindresultaat van dit project zie je hieronder, in de eerste video. In de tweede video zien we extra beeldmateriaal en interviews met de coureurs.

Video: Kamaz Truck en Mazda RX-8 doen tandem drift

 

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini LM002

Slippen met de Lamborghini LM002 in een steengroeve

Eerst eigenaar rijdt 961.485 km met Toyota Land Cruiser

Klokje Rond – Eerst eigenaar rijdt 961.485 km met Toyota Land Cruiser