in

Kan de BMW M2 een Ford Mustang GT verslaan in rechte lijn?

We houden hier wel van een goede dragrace, helemaal als het twee compleet verschillende auto’s zijn. Neem deze race tussen een BMW M2 en een Ford Mustang GT, georganiseerd door EVO TV.

De M2 weegt 170 kilogram minder dan zijn Amerikaanse rivaal in deze race, maar de BMW heeft ‘slechts’ 370 pk waar de Mustang GT met zijn 5.0-liter V8-motor de beschikking heeft over 421 pk. Nog een verschil tussen beide auto’s is de versnellingsbak, de Mustang is uitgerust met een ouderwetse handbak waar de M2 is uitgerust met een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling.

In het kort gezegd is de BMW veel geavanceerder dan de Ford met launch control, een supersnelle versnellinsgbak en minder gewicht. Je weet al hoe deze race gaat eindigen maar het is alsnog de moeite waard om naar te kijken, al is het maar om te zien hoe verdomd snel die M2 wegloopt in 800 meter.

Video: BMW M2 vs Ford Mustang GT

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW Raceauto's tijdens Goodwood FOS 2016

BMW Raceauto’s tijdens Goodwood FOS 2016

Ryan Tuerck gaat los op NASCAR-circuit

Geef een Drifter toegang tot een NASCAR-circuit en hij gaat los