in

Kan een Renault Clio Cup een R8 V10 Plus verslaan?

Dit zijn de video’s waar wij eens goed voor gaan zitten, EVO TV’s Track Battle! Het Britse EVO zorgt altijd voor interessante track battles door auto’s uit dezelfde klasse met elkaar te vergelijken of compleet verschillende auto’s met elkaar te vergelijken, die op de een of andere manier dan toch dicht bij elkaar zitten.

Zo zagen we vorige week nog de nieuwe Cayman GTS het opnemen tegen een 11 jaar oude 996 GT3 en verrassend genoeg waren ze exact even snel. Vandaag gaat de strijd tussen een Audi R8 V10 Plus en een Renault Clio Cup, je zou denken dat dit een ongelijk strijd is toch? De Audi R8 V10 Plus heeft een atmosferische V10 die 550 pk levert, de Clio Cup een viercilinder turbo met 220 pk.

Een verschil van 330 pk, hoe kan de Renault Clio Cup die achterstand ombuigen op het circuit? Nou bijvoorbeeld doordat hij maar 1.065 kg weegt en de R8 V10 Plus 1.545 kg. Daarnaast staat de Clio Cup op slicks, beschikt hij over een sequentiële zesbak en is hij gemaakt voor het circuit.

Wie wint deze track battle, de vierwielaangedreven supercar of de voorwielaangedreven raceauto?

Video: Renault Clio Cup vs R8 V10 Plus Track Battle

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2014 Smart ForTwo en ForFour Promovideo

2014 Smart ForTwo en ForFour Promovideo

Jeff Zwart's Pikes Peak in Ultra HD

Jeff Zwart’s Pikes Peak in Ultra HD