in

Kean Suspensions Ferrari 308 GTB

De 308 GTB en de 308 GTS werden geïntroduceerd ter vervanging van de 246 GT en GTS. Hiermee legde Ferrari haar basis voor het tijdperk van de tweezits supercars met een achtcilinder middenmotor. De 308 werd door huisontwerper Pininfarina getekend en is in alle opzichten een echte klassieke Ferrari.

Onder het achterluik zit een prachtige achtcilinder. De transversale “F106AB” V8-motor heeft een dubbele bovenliggende nokkenas en vier Weber Twin 40-carburateurs, goed voor 252 pk bij 7700 tpm.

Het feit dat de 308 GTB het vaste vervoersmiddel was voor Naval Intelligence Agency-officier Thomas Magnum, beter bekend als Magnum P.I, maakte de Ferrari in de jaren ’80 zeer populair. Meer dan 12.000 exemplaren werden er geproduceerd en één daarvan heeft zijn weg gevonden naar Andy Neirinck van Kean Suspensions in België.

Hoewel niet in perfecte staat, was deze Ferrari 308 GTB wel een volledig origineel exemplaar. Andy kocht de auto als project car, dus dat de Ferrari niet in perfecte staat was maakte niet uit. Als eerste werd de motor geheel gereviseerd en terwijl de motor uit elkaar lag op de werkbank, werd de carrosserie opnieuw gespoten in Rosso Red.

Andy heeft een paar kleine wijzigingen aangebracht qua styling, waaronder een carbon zijspiegel aan de bestuurderskant en zette dit thema voort met carbon delen op de voor- en achterbumper. Binnen is het originele interieur voorzien van nieuw leder en andere stiksels.

De meest opvallende modificatie aan deze Ferrari 308 GTB is natuurlijk de ophanging. Koni ophanging, luchtvering en een Accuair E-Level management zorgen ervoor dat de 80’s supercar plat op het wegdek ligt. De 18″BBS E50-velgen zullen niet bij iedereen in de smaak vallen, maar wij vinden ze fantastisch staan onder de 308 carrosserie.

De project car van Andy is regelmatig zien op autoshows en meetings en één van de spotters maakte deze video van de Kean Suspensions Ferrari 308 GTB.

Video: Kean Suspensions Ferrari 308 GTB

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Walmart-reclame met filmauto's

Deze Walmart-reclame zit vol met bekende filmauto’s

Trans Am met 700 pk

Deze Trans Am is 2.13 meter breed en heeft 700 pk