in

Ken Block en de 2016 Ford Focus RS

Vandaag is de derde generatie Ford Focus RS onthuld in Keulen, Ken Block was ook aanwezig en schoot gelijk een clipje met de nieuwe hot hatch.

Onder de motorkap ligt een 2.3-liter EcoBoost motor die we ook in de Ford Mustang vinden. In de Forcus RS beschikt hij over een twin-scroll turbocompressor en een grotere intercooler waardoor het vermogen op minstens 320 pk uitkomt. Dat is misschien wat veel voor een voorwielaandrijver zul je denken maar dan heb je het mis, de 2016 Ford Focus RS heeft vierwielaandrijving en Dynamic Torque Vectoring waardoor het vermogen zo optimaal mogelijk wordt verdeeld over de voor- en achterwielen. Maximaal 70 procent van de aandrijfkracht kan worden overgebracht naar de achteras.

Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak en het verbruik van de viercilinder motor ligt ongeveer 20 procent lager dan bij zijn voorganger. Info over sprinttijden en topsnelheid hebben we nog niet maar hij zal zeker de strijd aan gaan met de A45 AMG en de RS3. De Focus RS moet volgend jaar bij de dealer staan.

Video: Ken Block en de 2016 Ford Focus RS

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lancer EVO 9 doet 80-280 km/h in 5.8 sec

Lancer EVO 9 doet 80-280 km/h in 5.8 sec

De Porsche Cayman GT4 is een 911-killer

De Porsche Cayman GT4 is een 911-killer