in

AWD Hot Hatch Test

Het Hot Hatch segment wordt steeds uitgebreider, je hebt de kleine hatches tot 200 pk, je hebt de voorwielaangedreven hatches tot 280 pk en je hebt AWD Hot Hatches met 300+ pk. Die laatste variant zien we vandaag in een trio-test van AutoWeek.

De nieuwe Audi S3 werd vorig jaar gelanceerd en kreeg uiteraard de welbekende Quattro-aandrijving. De 2.0-liter TFSI-turbomotor levert een maximumvermogen van 300 pk en 380 Nm koppel. In combinatie met de S-tronic is de 0-100 sprint in 4.9 seconden geklaard, de topsnelheid is zoals gebruikelijk begrensd op 250 km/h. In standaarduitvoering krijg je de Audi S3 mee voor 51.800 euro.

Dan de Volkswagen Golf R, de nieuwste auto van de drie en tevens de goedkoopste, namelijk vanaf 50.400 euro. Daarvoor krijg je dezelfde 2.0-liter TFSI-turbomotor als in de S3 en dus net zoveel paardenkrachten en koppel. Ook hier is de topsnelheid begrenst op 250 kilometer per uur en de sprint naar 100 in 4.9 seconden gedaan. Volgens AutoWeek is de Volkswagen Golf R echter wel een stuk scherper en strakker dan de Audi S3.

Tot slot de Mercedes-AMG A45, een auto die we inmiddels in diverse reviews voorbij hebben zien komen. Iedereen vindt 360 pk uit een 2.0-liter turbomotor een indrukwekkende prestatie van AMG, maar over het chassis zijn de meningen verdeeld. De een vindt hem te hard terwijl de ander vindt dat een hot hatch zo hoort te zijn. Met een tijd van 4.6 seconden is hij zonder twijfel de snelste van de drie, maar dat mag ook wel voor 59.200 euro. En dat is kaal, zonder extra’s!

Wat is de beste AWD Hot hatch van dit moment, AutoWeek zoekt het uit.

Video: AWD Hot Hatch Test

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Negen geweldige wegen die je ooit moet rijden

Negen geweldige wegen die je ooit moet rijden

Drifting a 500 HP Datsun 280Z

Chris Forsberg’s 500 pk Datsun 280Z