in

Ford Fiesta ST vs Peugeot 208 GTi vs Renault Clio RS

Er is geen grotere hot hatch battle op dit moment dan deze: Auto Express zet de Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTI en de Renault Clio RS 200 Turbo naast elkaar voor de vergelijking waarop iedereen zit te wachten. Deze betaalbare minivarianten van hot hatches trekken de laatste tijd veel aandacht. Ze zijn allemaal voorzien van de nieuwste turbocharged 1.6-liter benzinemotoren, allemaal relatief goed uitgerust en sprinten alle drie naar 100 km/h in minder dan 7 seconden. Ze zijn qua prestaties redelijk gelijk terwijl ze qua specificaties onderling nogal verschillen.

De Renault Clio RS is de enige die een semi-automatische versnellingsbak heeft met dubbele koppeling, daardoor is hij iets sneller sneller naar de 100 km/h dan de concurrentie maar of dat het gemis van een handbak compenseert betwijfelen we. De Clio RS is ook een ruime 40 kg zwaarder dan de Peugeot 208 GTI en de Ford Fiesta ST.

De Ford heeft 180 pk, maar in overboost wordt dat net als de andere twee hot hatches 200 pk. De Peugeot 208 GTI heeft het meeste koppel van de drie, namelijk 275 Nm waar de Renault en Ford het met 240 Nm koppel moeten doen. Zoals je ziet is het lastig om één winnaar aan te wijzen puur op basis van de specificaties, daarom komt onderstaande review prima van pas. Welke hot hatch denken jullie dat het beste is?

Video: Fiesta ST vs 208 GTi vs Clio RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Adembenemende finish bij Indy Lights

Adembenemende finish bij Indy Lights

Gumball 3000 2013 - St Petersburg to Riga

Gumball 3000 2013 – St Petersburg to Riga