in

DRIVE – Chris Harris test 2013 Renault Clio RS

Vorige week zagen we de eerste video review voorbij komen van de nieuwe Renault Clio RS, AutoCar vergeleek de 200 pk sterke Renault met de 200 pk sterke GT86.
Vandaag plaatsen we de 12 minuten durende review van Chris Harris, die is uitgebreid, goed onderbouwd en Chris stelt vooraf de juiste vraag: Is de nieuwe Clio RS beter, slechter of gewoon een nieuw model?

Met de nieuwe Renault Clio RS 200 Turbo neemt Renault afscheid van de atmosferische 2.0-liter motor, onder de kap vinden we nu een 1.6-liter Turbo motor met 200 pk en 240 Nm koppel. Dit is niet de enige grote wijziging, de Clio RS heeft nu voor het eerst een automatische zesbak met dubbele koppeling die bediend kan worden middels flippers achter het stuur. Geen atmosferische motor meer, geen handbak meer, de echte Clio puristen zijn hier niet blij mee.
Daarentegen is de Clio er niet langzamer op geworden, dankzij de launch control knalt de Renault Clio RS 200 Turbo in 6,7 seconden naar 100 kilometer per uur en ligt de topsnelheid op 230 km/h. De Clio RS is te koop vanaf 28.000 euro.

Naast een road test krijgt Chris ook nog de beschikking over een Renault Clio RS met Cup chassis, dat betekent 15% stijver, 3mm lager en rondom Dunlop Sport Max banden.

Video: Chris Harris test 2013 Renault Clio RS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

4 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Top review, lijkt wel of Chris steeds beter wordt. De Clio is echter wel een beetje een teleurstelling, mist toch een beetje dat dikkere uiterlijk dat de oude wel hadden

  2. klik maar eens op deze link: de rs IV ziet er toch wel een stuk dikker en sportierver uit.. ook al omdat hij een stuk lager is dan de vorige. de meesten moeten gewoon nog gewend raken aan de look van de IV. was ook zo met de megane rs toen die net uitkwam…

Reageer op deze video

7-second Nissan Skyline R32 GT-R

7 second Nissan Skyline R32 GT-R

Ferrari 360 Challenge Stradale Review

Ferrari 360 Challenge Stradale Review