in

Renault Clio RS 200 Turbo vs Toyota GT86

Het Hot Hatch segment is tegenwoordig opgesplitst in twee delen, de grotere Megane, Focus en Astra kant en de kleinere Clio, Ibiza en Fiesta kant. De Renault Clio RS behoorde altijd tot de top van het kleinere hot hatch segment, in deze video gaat Steve Sutcliff uitzoeken of dat nog steeds zo is.

Met de nieuwe Renault Clio RS 200 Turbo neemt Renault afscheid van de atmosferische 2.0-liter motor, onder de kap vinden we nu een 1.6-liter Turbo motor met 200 pk en 240 Nm koppel. De Clio RS heeft voor het eerst een automatische zesbak met dubbele koppeling die bediend kan worden middels flippers achter het stuur. Dankzij de launch control knalt de Renault Clio RS 200 Turbo in 6,7 seconden naar 100 kilometer per uur, de topsnelheid bedraagt 230 km/h.

Met een prijs van €28.000 is de Clio RS 200 Turbo een flinke 11.000 euro goedkoper dan auto waarmee Steve hem vergelijkt, de Toyota GT86. Qua vermogen komen beide auto’s overeen, beide 200 pk, maar de Clio RS is met zijn 1204 kg een kleine 71 kg lichter dan de Toyota GT86. De kleine Fransoos is dus lichter, sneller en flink goedkoper, waarom zou Steve hem dan willen vergelijken met de GT86? Waarschijnlijk om aan te tonen dat achterwielaandrijving veel leuker is, dat is ook zo maar niet voor 11k meer.

Video: Renault Clio RS 200 vs Toyota GT86

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

5 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Pardon? ook al was de GT86 15 ruggen meer, een echte liefhebber zal altijd voor achterwiel aandrijving gaan. Godzijdank bestaan er mensen zoals Tada-san die dit begrijpen

  2. Achterwielaandrijving is natuurlijk leuk, maar is die 11K meer het ook waard. Je kunt ook de Clio RS kopen en voor 6000 euro een geprepareerde BMW 325 kopen. Hou je nog 5K over.

  3. Ja dat kan wel maar als een echte liefhebber wil je teminste,volgens mij, altijd gewoon achterwiel aandrijving. ik koop allen maar auto’s met achterwiel aandrijving omdat als ik in een voorwiel aangedreven auto zit dan heb ik het gevoel alsof ik iets mis. ik mis de lol. en ja een clio rs is niet verkeerd maar gladde bandjes en achterwiel aandrijving is 10000% leuker dan wat voor voorwiel aangedreven auto dan ook.
    En een 325 is leuk. maar dan wel met minder dan 2 ton op de klok… die je nooit meer vindxd

  4. Ben het met je eens qua achterwielaandrijving, dat is leuker dan voorwielaandrijving. Maar 40K voor Toyota met 200 pk op de achterwielen vind ik te veel geld, dat is hij in mijn ogen niet waard. Dan toch liever een clio met een leuke track tool ernaast of een tweedehands E92 M3.

  5. nee natuurlijk 40 ruggen is veel geld voor eigenlijk niet veel auto, maarja daarvoor moet je de regering bedanken. ze kosten in america 25.000 dollar. 22.000 euro -__- lame ass bpm wie dat heeft verzonnen verdient echt een elektronische stoel.

Reageer op deze video

Verdomd Listige Bocht

Verdomd Listige Bocht

Black Falcon Cars - SBC TT 1750

Black Falcon Cars – SBC TT 1750