in

Kia vergelijkt nieuwe Forte met Lamborghini Aventador

In Noord-Amerika wordt de Kia Cee’d niet verkocht, in plaats daarvan biedt Kia de Forte aan. De consument kan kiezen uit een sedan, hatchback of coupé en tijdens de North American International Auto Show werd een volledig nieuwe generatie gepresenteerd.

De Kia Forte Sedan is als eerste gepresenteerd en in deze promovideo vergelijk men de Forte met een Lamborghini Aventador. Deze vergelijking draait niet om vermogen, cilinderinhoud of rondetijden maar om praktische zaken. De Forte heeft twee keer zoveel deuren als de Aventador en een kofferbak die groot genoeg is voor twee weken vakantie. Er passen drie kinderen op de achterbank van de Kia er zijn een aantal handige gadgets aan boord als een infotainmentsysteem met touchscreen en het draadloos opladen van een telefoon.

Kia geeft uiteindelijk toe dat de Aventador wel iets sneller is dankzij de 6,5-liter atmosferische V12, “if you’re into that whole speed thing“. Toch wel een leuke promovideo voor een gezinsauto, helemaal als je het vergelijkt met de reclames die we normaal gesproken voorgeschoteld krijgen.

Video: Kia Forte Sedan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar Sebring Test

Nieuwe IndyCars testen op Sebring

900 pk Audi TT RS Altechno

900 pk Audi TT RS haalt 310 km/h in 15 seconden