in

Kia Pro Cee’d GT Review

Met de Pro Cee’d GT heeft Kia ook een sportieve auto in het gamma tegen een zeer aantrekkelijke prijs van 29.995 euro. Deze prijs lijkt aan de hoge kant, maar het is momenteel de goedkoopste auto met 200 pk in zijn segment en hij is standaard ruim uitgerust. Parkeersensoren achter, een regensensor, xenon-verlichting, privacy glass, halflederen Recaro-sportstoelen, een GT-stuur, auto light control, navigatie en gescheiden klimaatregeling zijn namelijk standaard.

De 1.6-liter turbomotor die  voorin de Kia Pro Cee’d GT ligt heeft 204 pk en 265 Newtonmeter koppel. Daarmee zou de nieuwe Cee’d GT uit stilstand in 7,7 seconden naar de 100 kilometer per uur moeten kunnen sprinten en uiteindelijk een topsnelheid bereiken van 230 km/h. Hij heeft het formaat van de Golf, Focus en Megane maar van meet af aan heeft het Koreaanse merk duidelijk gemaakt dat z’n sportiefste model geen directe concurrent is.

Feit is dat hij er zeker niet onaardig uit ziet met z’n spoilers, dubbele uitlaat en 18-inch lichtmetalen wielen. Autovisie journalist Werner Budding test de Kia Pro Cee’d GT in de video hieronder.

Video: Kia Pro Cee’d GT Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS6 Sportmile R900 vs Lamborghini LP700-4 Aventador

Audi RS6 Sportmile R900 vs Lamborghini LP700-4 Aventador

Top Gear Season 20 Launch Trailer

Top Gear Season 20 Launch Trailer