in

2013 Volkswagen Golf GTI Review

De Volkswagen Golf GTI, de auto die het concept van de hot hatch beroemd maakte, is aanbeland bij alweer de zevende uitvoering en wordt in deze video aan de tand gevoeld door Auto Express.

De 2013 Volkswagen Golf GTI is in twee versies te bestellen. Naast de reguliere GTI met 220 pk (vanaf 33.290 euro) levert Volkswagen namelijk ook een GTI Performance met 230 pk en een meerprijs van 1.500 euro. Voor dat bedrag krijg je niet alleen 10 pk extra vermogen, maar bijvoorbeeld ook grotere remschijven van 340 mm vóór en 310 mm achter en veruit het belangrijkste, een mechanisch sper. Het koppel van 350 Nm geldt zowel voor de GTI als de GTI Performance en de sprint naar 100 km/h gaat in respectievelijk 6.4 en 6.5 seconden.

De Golf 7 GTI heeft uiteraard een verlaagd onderstel, sideskirts, diffuser, dubbele uitlaat, LED-achterlichten en 17″ velgen. We zien net als in de vorige GTI het ruitjespatroon binnenin, evenals een sportstuur, rvs pedalen en rode sfeerverlichting. Of de Golf GTI kan concurreren met de snellere Focus ST, Astra OPC en Megane RS is nog even afwachten maar Auto Express is in ieder geval erg lovend.

Video: 2013 Volkswagen Golf GTI Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Is dit de beste Rally Jump ooit?

Is dit de beste rally jump ooit?

Desire - The Jaguar F-type Movie

Desire – The Jaguar F-type Movie