in

Kimera EVO37 is een moderne uitvoering van Lancia’s 037

Ooit was Lancia een roemrucht merk met sportieve straatauto’s en een raceafdeling die op het hoogste niveau actief was. Helaas is er weinig van Lancia’s DNA meer over, er wordt op dit moment slechts één auto geproduceerd en die zou je niet eens gratis op de stoep willen hebben staan.

Er wordt door Kimera Automobili gelukkig nog wel iets van Lancia’s DNA in leven gehouden, want zij gaan 37 moderne uitvoeringen bouwen van de 037 Stradale. Net als de originele auto wordt de Kimera EVO37 aangedreven door een 2,1-liter viercilindermotor met turbo- én supercharger. Goed voor minstens 500 pk en 550 Nm koppel. Naar gelang kan er geschakeld worden met een handbak of een sequentiële zesbak met flippers.

Kimera Automobili gebruikt het chassis van de Beta Montecarlo als basis en past vervolgens alles aan om er een moderne klassieker van te maken. Nieuwe carrosserie, nieuwe ophanging, nieuwe aandrijflijn, nieuwe verlichting, nieuw interieur en ga zo maar door. Uiteindelijk staat er een restomod-versie van de legendarische Lancia uit de jaren ’80 met een prijskaartje van €500.000. Niet goedkoop, wel onwijs gaaf!

Video: Kimera EVO37

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Nieuwe BMW M8 CSL gespot op de Nürburgring

Mysterieuze BMW M8 gespot op de Nürburgring

Klokje Rond - Toyota Tundra V8 met 465.294 km

Klokje Rond – Toyota Tundra V8 met 465.294 km