in

Kimera EVO37 is een moderne uitvoering van Lancia’s 037

Ooit was Lancia een roemrucht merk met sportieve straatauto’s en een raceafdeling die op het hoogste niveau actief was. Helaas is er weinig van Lancia’s DNA meer over, er wordt op dit moment slechts één auto geproduceerd en die zou je niet eens gratis op de stoep willen hebben staan.

Er wordt door Kimera Automobili gelukkig nog wel iets van Lancia’s DNA in leven gehouden, want zij gaan 37 moderne uitvoeringen bouwen van de 037 Stradale. Net als de originele auto wordt de Kimera EVO37 aangedreven door een 2,1-liter viercilindermotor met turbo- én supercharger. Goed voor minstens 500 pk en 550 Nm koppel. Naar gelang kan er geschakeld worden met een handbak of een sequentiële zesbak met flippers.

Kimera Automobili gebruikt het chassis van de Beta Montecarlo als basis en past vervolgens alles aan om er een moderne klassieker van te maken. Nieuwe carrosserie, nieuwe ophanging, nieuwe aandrijflijn, nieuwe verlichting, nieuw interieur en ga zo maar door. Uiteindelijk staat er een restomod-versie van de legendarische Lancia uit de jaren ’80 met een prijskaartje van €500.000. Niet goedkoop, wel onwijs gaaf!

Video: Kimera EVO37

Kimera EVO37 is een moderne uitvoering van Lancia’s 037

Wat vond je van deze video?

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.