in

Jay Leno’s Garage – Lancia 037 Stradale

Jay Leno ontvangt een Lancia 037 Stradale in zijn garage, de straatversie van de 037 rallyauto die in 1983 het World Rally Championship won. De Lancia 037 was de laatste achterwielaangedreven auto die het wereldkampioenschap rally wist te winnen voordat vierwielaandrijving de sport ging domineren.

Om te kunnen deelnemen in het Group B rallykampioenschap moest iedere fabrikant aan de homologatieregels voldoen, oftewel minimaal 200 straatversies produceren van de uiteindelijke rallyauto. De Lancia 037 Stradale is een rallyauto in hart en nieren en is dus allesbehalve comfortabel.

Achterin ligt een 2.0-liter vier-in-lijn voorzien van een Abarth supercharger, goed voor in totaal 265 pk. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak van ZF. Met een gewicht van slechts 960 kg heeft de 037 Stradale een verhouding van 1 pk per 3,6 kilogram.

De video van Jay Leno’s Garage is zoals altijd weer zeer informatief dus mocht je alles willen weten van deze Lancia, bekijk dan deze review.

Video: Jay Leno’s Garage – Lancia 037 Stradale

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford-Mondeo-ST220-stationwagen

Op de Rollenbank – Ford Mondeo ST220

FAB-Design-Mercedes-SLR-McLaren

FAB Design Mercedes SLR McLaren gespot in Monaco