in

Kimi Raikkonen ook in 2013 bij Lotus F1

Kimi Raikkonen zal ook in 2013 voor Lotus in de Formule 1 rijden. De 33-jarige Fin maakte dit jaar zijn rentree in de hoogste autosportklasse en heeft op vele indruk gemaakt door gelijk competitief te zijn. Hoewel Raikkonen nog geen race heeft gewonnen voor Lotus was hij er een aantal keer dicht bij, hij wist al wel drie keer als tweede en drie keer als derde te finishen in een Grand Prix.

Theoretisch gezien maakt Kimi Raikkonen nog altijd kans op de titel, de Fin staat momenteel derde met 67 punten achterstand op Sebastian Vettel. Een titel is dit jaar zeer onwaarschijnlijk maar het geeft aan dat Raikkonen’s comeback zeker niet mislukt is. De bekendmaking dat Raikkonen nog een seizoen voor de Lotus F1 uitkomt is niet meer dan een bevestiging van wat het team eind 2011 al meedeelde. Toen kondigde Lotus namelijk aan dat Raikkonen een deal voor twee seizoenen bij het team had getekend.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo S60 Polestar vs Audi RS4 and BMW M3

Volvo S60 Polestar vs Audi RS4 and BMW M3

Top Gear - 50 Years of James Bond Cars

Top Gear – 50 Years of James Bond Cars