in

Klassieke Mercedes Ponton heeft een bulderende 6.2 AMG V8

De M156-motor van Mercedes-AMG maakte furore in de C63 en doorontwikkeling daarvan in de SLS AMG. De atmosferische V8-motor met een inhoud van 6.2-liter was een benzineslurper waar we nu alleen maar van kunnen dromen. Rauw, luid en met 525 pk en 630 Nm koppel een ware krachtpatser.

Die inmiddels legendarische krachtbron, heeft Xtreem Motors uit London in een klassieke Mercedes Ponton gehangen.  Of eigenlijk moeten we zeggen, ze hebben de carrosserie van een 1963 Ponton op het rollende chassis van een 2012 C63 AMG gemonteerd met de motor en alle elektronica intact.

Omdat de Ponton een stuk kleiner was dan de C63, moest de dakstijl aangepast worden en is de hele auto voorzien van een volledig gelaste rolkooi om de stijfheid te vergroten.  Het interieur, of wat daarvan over is, is afkomstig van de C63 AMG maar zonder de isolatie, airbags, deur- en hemelbekleding.

De buitenkant van de Ponton 63 AMG is geheel afgewerkt in het zwart, wat de auto een duistere uitstraling geeft.  Alsof het een schurkenauto is uit een van de Batman-films, maar dan in hartje Londen.

Video: Klassieke Mercedes Ponton heeft een bulderde 6.2 AMG V8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Autolease

Hoe werkt het leasen van een auto precies?

Carlos Sainz Raakt Putdeksel in Vegas

VT1 Vegas gestaakt na losgekomen putdeksels