in

Klokje Rond – Opel Ampera met 311.848 kilometer

Nederlanders zijn dol subsidies en mede daardoor zijn er de afgelopen jaren ontzettend veel plug-in hybrides verkocht. De overheid investeerde veel geld in aanschafsubsidies en belastingkortingen voor auto’s die op papier beter waren voor het milieu.

Tot eind 2016 bestond de fiscale regeling, die het voor Nederlandse ondernemers en leaserijders aantrekkelijk maakte een plug-in hybride aan te schaffen. Sinds de afschaffing daarvan is de verkoop van het aantal plug-in hybrides sterk afgenomen, de liefde voor het milieu gaat bij Nederlanders tenslotte door de portemonnee.

Inmiddels hebben de plug-in hybrides van het eerste uur flink wat kilometers gereden en dat houdt in dat ze in aanmerking komen voor Klokje Rond. Deze Opel Ampera uit 2012 is van Clarence en hij heeft de auto gekocht met ruim 300.000 kilometer op de teller. Zelf heeft hij er pas 6.000 km mee gereden, nadat hij de Ampera kocht van de eerste eigenaar.

Vol vertrouwen laat de eigenaar zijn Ope; controleren door keurmeester Joep. Zal de Opel Ampera de keuring succesvol doorstaan?

Video: Opel Ampera met 311.848 kilometer

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

M2K Motorsports Ford GT klokt 482 kmh

M2K Motorsports Ford GT klokt 482 km/h

Binnenkant Pirelli F1 band

Zo ziet de binnenkant van een Pirelli F1-band eruit