in

Klokje Rond – Volkswagen Passat met 1.001.292 km

Op oudejaarsdag miljonair worden. Wie wil dat nou niet? Eilko Nijboer ging er op 31 december speciaal op uit om zijn Volkswagen Passat, die hij al 21 jaar bezit, over de magische grens van 1 miljoen kilometer te sturen.

Niet lang na deze prestatie klopte Eilko aan bij Autoweek om zijn Passat aan te melden voor het item ‘Klokje Rond’. De Volkswagen uit 1997 is tenslotte echt klokje rond gegaan en dus is een keuring wel op zijn plaats.

Onder de motorkap ligt een 1,9-liter turbodiesel en dat is wonderwel nog steeds de originele motor. Ook de versnellingsbak is nog steeds het originele exemplaar, enkel de koppeling is ooit vervangen en dat is ook ongeveer het enige onderhoud dat er gepleegd is aan deze Volkswagen Passat.

Houdt dat in dat deze Passat helemaal probleemvrij is na één miljoen kilometer? Nou nee, maar dat laat keurmeester Tim je zien in deze aflevering.

Video: Klokje Rond – Volkswagen Passat met 1.001.292 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Brabus Suzuki Jimny

Deze Brabus Suzuki Jimny is een mini G-Klasse!

Vlieg door Tesla's nieuwe Gigafactory in Berlijn

Vlieg door Tesla’s nieuwe Gigafactory in Berlijn