in

Klokje Rond – Volkswagen Transporter met 706.841 km

De meeste Volkswagen Transporters wacht een treurig lot. Ze worden ingezet als bedrijfsauto en gereden tot ze economisch afgeschreven zijn. Veel aandacht voor het onderhoud is er meestal niet, ze moeten vooral zo goedkoop mogelijk het zo lang mogelijk volhouden. Toch zijn er uitzonderingen.

Ton van der Meijs kocht zijn bus bijna zeventien jaar geleden, gloednieuw, en houdt hem keurig bij. Daardoor staat de teller van deze Transporter 2.5 TDI inmiddels op 706.841 kilometer, allemaal gereden dus door de eerste eigenaar! Ton gebruikt de Volkswagen bus voor zijn werk en rijdt er privé ook veel kilometers mee.

Er zijn in de loop der jaren een aantal onderdelen vervangen, waaronder de koppelingsplaat en de turbo. Eens kijken of keurmeester Tim in deze aflevering van Klokje Rond nog wat aandachtspunten kan vinden, of dat deze Transporter met gemak richting het miljoen kan!

Video: Klokje Rond – Volkswagen Transporter met 706.841 km

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota GR Yaris achtervolgt Cayman GT4 over de 'Ring

Toyota GR Yaris achtervolgt Cayman GT4 over de ‘Ring

Porsche 911 crasht tijdens straatrace met Honda Civic Type-R

Porsche 911 crasht tijdens straatrace met Honda Civic Type-R