in

Koenigsegg Agera R knalt met 350 km/h over Autobahn

De Koenigsegg Agera R die vorige week een Porsche 918 Spyder afdroogde op de oval van Papenburg zien we hier wederom in actie. Op de autobahn richting het testcircuit van Papenburg werd de Zweedse hypercar eens flink op zijn staart getrapt, met duizelingwekkende snelheden als resultaat.

Als Koenigsegg in staat was om een locatie te vinden om de topsnelheid van de Agera R te testen, dan zou de Zweedse hypercar waarschijnlijk ’s werelds snelste productieauto aller tijden worden. De 5.0-liter twin turbo V8-motor levert een brute 1140 pk als hij gevoed wordt met E85 Ethanol. Hierdoor katapulteert de Agera R zich in 2.8 seconden naar 100 kilometer per uur en door naar een geclaimde, maar niet geteste, topsnelheid van 442 km/h.

Een topsnelheid run houden is overdag vrijwel onmogelijk op de Duitse autobahn, maar snelheden van 350 kilometer per uur zijn alsnog erg indrukwekkend!

Video: Koenigsegg Agera R knalt naar 350

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Stig Blomqvist + Audi S1 Quattro = Scandinavian Flick

Stig Blomqvist + Audi S1 Quattro = Scandinavian Flick

Petrolicious - Fiat-Abarth Zagato

Petrolicious – Fiat-Abarth Zagato