in

Koenigsegg Agera R Review

Van de Koenigsegg Agera R hebben we slechts drie video’s op Autostrada.TV staan, één aflevering van Megafactories waarin we kunnen zien hoe de auto geproduceerd wordt, één video van de Agera R op de Nordschleife en één video waarin de Koenigsegg Agera R acceleratie en decceleratie records verbreekt.

Een fatsoenlijke review van deze schitterende supercar ontbrak dus nog, maar daar brengt Car and Driver vandaag verandering in. Jethro Bovingdon kruipt achter het stuur van deze 1140 pk sterke supercar om de auto eens flink op zijn staart te trappen op het circuit en op de landingsbaan van Koenigsegg. Met een gewicht van 1430 kilogram is de Koenigsegg Agera R een stuk lichter dan de Bugatti Veyron Super Sport, daarnaast heeft hij met zijn 5.0 liter Twin-Turbocharged V8 bijna net zoveel vermogen als de Veyron Super Sport. De grote vraag is dus, heeft de Agera R een hogere topsnelheid dan de Veyron Super Sport?

In theorie moet de Agera R een topsnelheid kunnen halen van 435 kilometer per uur, nu moeten ze alleen nog een landingsbaan zien te vinden die lang genoeg is. Dat gaat in deze aflevering helaas niet lukken, maar we krijgen wel een prachtige review voorgeschoteld van een van de meeste rauwe en brute supercars van dit moment.

Video – Koenigsegg Agera R Review

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video