in

Koenigsegg Agera R voluit over de Nordschleife

Spotter cvdzijden filmde donderdag 4 september deze Zweedse hypercar tijdens een aantal runs op het beroemde 20.8 kilometer lange circuit. Het is altijd de vraag wat hypercars precies aan het doen zijn op de Norschleife, maar dat deze Koenigsegg Agera R voluit gaat is zeker. Het is mogelijk dat Koenigsegg gewoon wilde weten waar de Agera R toe in staat is, maar we zien wel dat deze Agera R is uitgerust met de spiegels van de Koenigsegg One:1, misschien toch een prototype?

Onder de motorkap van de Agera R ligt een twin-turbocharged 5.0-liter V8 motor die op 95 octaan brandstof erin slaagt om 960 pk te leveren, maar op E85 bio-brandstof stijgt het vermogen naar 1.140 pk! Het vermogen wordt via een 7-traps versnellingsbak met dubbele koppeling naar de achterwielen gestuurd. De 1.430 kilogram wegende Koenigsegg Agera R was een recordbrekende auto op het gebied van acceleratie en decceleratie, zo gaat 0-300 in 14.53 seconden en vervolgens kan hij in 6.66 seconden weer stil staan.

Wil je ook nog een review zien van de Agera R, bekijk dan deze video.

Video: Koenigsegg Agera R voluit over de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Die krijg je niet meer schoon, Bentley bedekt met cement

Die krijg je niet meer schoon, Bentley bedekt met cement

Twin Turbo Golf R verslaat M6, CLS 63 AMG en Gallardo

Twin Turbo Golf R verslaat M6, CLS 63 AMG en Gallardo