in

Koenigsegg Agera RS doet 0-400-0 in 36.44 sec

Onlangs demonstreerde Bugatti dat de Chiron in 42 seconden van nul, naar vierhonderd km/h, naar nul kon gaan. Een nieuwe wereldrecord waar ze speciaal oud Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya voor inschakelde, wat waren ze trots in Molsheim met deze prestatie. Christian von Koenigsegg was echter niet onder de indruk en besloot met de Agera RS het nieuwe wereldrecord aan diggelen te rijden.

Testrijder Niklas Lilja trapte de Agera RS op de landingsbaan van Vandel, in Denemarken, het gaspedaal eens diep in behaalde na 26,88 seconden al 400 km/h. Vervolgens duurde het nog een kleine 10 seconden om de Koenigsegg tot stilstand te brengen. Het nieuwe wereldrecord van Koenigsegg is bijna zes seconden sneller en de data werd vastgelegd door dataloggers van AIM.

De Agera RS in kwestie was van een klant en beschikt over een twin turbo aluminium 5,0-liter V8 met 1.360 pk en 1.371 Nm.

Video: Koenigsegg Agera RS doet 0-400-0 in 36.44 sec

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Stroll-en-Vettel-Crash

Sky Sports analyseert de crash tussen Stroll en Vettel

Honda Civic Si Black Bull

Deze Honda Civic is een sleeper die 315 km/h haalt