in

Koenigsegg-bestuurder zoekt de limiet op Spa

De laatste tijd duiken er steeds meer video’s op van de Koenigsegg One:1, ondanks dat er maar zeven exemplaren van gemaakt worden. Eerst zagen we een man zijn Koenigsegg naar 362 km/h jagen op de dragstrip, toen zagen we een One:1 het ronderecord verbreken voor straatauto’s op Suzuka en nu een exemplaar op Spa-Francorchamps.

Op Spa-Francorchamps werd de 1.360 pk sterke Zweed bestuurd door vaste testrijder Robert Serwanski en Williams reserverijder Adrian Sutil. Het is niet bekend wie van de twee achter het stuur zat toen deze video werd geschoten maar het is duidelijk dat de bestuurder de limiet wel opzoekt. Uitkomen busstop chicane gaat het gaspedaal vol naar beneden om licht zijwaarts de bocht uit te accelereren. De eerste keer gaat het goed, de tweede keer gaat de Koenigsegg One:1 in de rondte, maar ook dan blijft het gas er vol op staan!

Video: Koenigsegg-bestuurder zoekt de limiet op Spa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 488 GTB uitgebreid getest door Chris Harris

Ferrari 488 GTB uitgebreid getest door Chris Harris

Vier LaFerrari FXX K's zetten Imola op stelten

Vier LaFerrari FXX K’s zetten Imola op stelten