in

Koenigsegg One:1 laat zijn spierballen zien

Tijdens het Hypermax event, waar we eerder al een Agera S en LaFerrari zagen racen, was een gloednieuwe Koenigsegg One:1 aanwezig. De eigenaar had de auto net in ontvangst genomen en besloot hem direct een vuurdoop te geven door te racen tegen andere supercars op Bruntingthorpe Proving Ground.

Net als bij de Koenigsegg Agera S duurt het even voordat de One:1 tractie heeft maar eenmaal op gang is er geen houden meer aan, zijn topsnelheid die dag bedroeg 362 km/h! De 5.0-liter twinturbo V8 levert 1.360 pk en 1.371 Nm aan koppel bij 6.000 tpm. De naam zegt het eigenlijk al maar deze Koenigsegg heeft een pk/gewichtsverhouding van exact 1 op 1. Hij is ruim 2 seconden sneller naar 300 km/h dan de LaFerrari en zou met een topsnelheid van 440 kilometer per uur ook de Veyron Super Sport achter zich moeten kunnen laten.

Kijk snel hoe deze krachtpaster zijn spierballen laat zien aan de overige supercars.

Video: Koenigsegg One:1 laat zijn spierballen zien

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 keert in 2014 terug naar Oostenrijk

F1 Battle – Jos Verstappen sluit aan bij de top 3 in Oostenrijk

Petrolicious - Moss en de Mercedes-Benz 300 SLR

Petrolicious – Moss en de Mercedes-Benz 300 SLR