in

LaFerrari vs Koenigsegg Agera S Dragrace

Tijdens het Hypermax event van afgelopen weekend nam een Koenigsegg Agera S het op tegen een LaFerrari op de bekende dragstrip van Bruntingthorpe Proving Ground. De laatste maanden hebben we diverse dragraces gezien van hypercars, onder andere de LaFerrari tegen de Bugatti Veyron en de Veyron tegen een Agera R, maar deze line-up zagen we nog niet eerder.

De Italiaan perst 963 pk uit zijn hybride-V12 en de Zweed heeft met 1.030 pk uit de twin turbo V8 net iets meer vermogen. Beide krachtpatsers zijn achterwielaangedreven en wegen respectievelijk 1.255 kg en 1.330 kg droog. De specificaties zijn nagenoeg gelijk dus en dat maakt deze dragrace alleen maar interessanter. Wint de nieuwe hybride-technologie het of de ouderwetse turbokracht?

Eigenlijk allebei als je het ons vraagt, maar we willen niet te veel verklappen dus bekijk hieronder de race en je snapt wat we bedoelen.

Video: LaFerrari vs Koenigsegg Agera S Dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

IndyCar 2015 - Grand Prix of Indianapolis Highlights

IndyCar 2015 – Grand Prix of Indianapolis Highlights

Nissan 350Z knalt tussen het verkeer door op snelweg

Nissan 350Z knalt tussen het verkeer door op snelweg