in

Veyron en LaFerrari houden dragrace tot 330 km/h

De laatste keer dat de LaFerrari en de Bugatti Veyron een dragrace hielden tegen elkaar kwam de Italiaanse hypercar als eerste over de finishstreep. Tijdens de Vmax 200 Stealth op het Britse Bruntingthorpe Proving Ground stonden deze twee zwaargewichten wederom naast elkaar en de Bugatti was uit op revanche.

Zoals we vorige keer al schreven is de Veyron net iets krachtiger met 1.001 pk, de 8.0-liter W16 met vier turbo’s moet echter wel 1.888 kg mee zeulen, waar de LaFerrari beschikt over 963 pk en maar slechts 1.255 kg weegt. Het grote voordeel wat de Bugatti Veyron heeft bij een race met stilstaande start is natuurlijk het AWD-systeem. Op de eerste meters scheelt dit aanzienlijk en dan moet de LaFerrari het gat overbruggen.

Om de race compleet te maken zouden ze er nog eigenlijk een Koenigsegg Agera R naast moeten zetten. Die heeft de Veyron Vitesse en de 918 Spyder verslagen en we zijn best benieuwd hoe die het zou doen tegen deze twee hypercars in een race met stilstaande start. Er was een exemplaar aanwezig dus wie weet komt die race nog, maar eerst de Veyron vs LaFerrari.

Video: Veyron en LaFerrari dragrace tot 330

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Interview met Jos & Max Verstappen na kwalificatie Maleisië

Interview met Jos & Max Verstappen na kwalificatie Maleisië

Deze vrouw viel in slaap midden op de snelweg

Deze vrouw viel in slaap midden op de snelweg