in

LaFerrari vs Bugatti Veyron Dragrace

Het is niet de beste kwaliteit video, maar met deze line-up mogen we niet al te kritisch zijn. Op het Britse Dunsfold Park Aerodrome worden deze krachtpatsers naast elkaar gezet om te zien welke hypercar het snelste is over een kwart mijl dragrace!

De Bugatti Veyron was de eerste hypercar die over meer dan 1.000 pk beschikte, daar kunnen zelfs de meeste huidige hypercars niet aan tippen. Maar wat we niet moeten vergeten is dat de Veyron bijna 10 jaar oud is en aanzienlijk zwaarder is dan huidige hypercars. De 8.0-liter W16 met vier turbo’s levert 1.001 pk maar de Bugatti weegt maar liefst 1.888 kg, waar de LaFerrari beschikt over 963 pk maar slechts 1.255 kg hoeft mee te zeulen.

Het enige voordeel wat Bugatti Veyron heeft ten opzichte van de LaFerrari is de vierwielaandrijving, met een stilstaande start kan dit aanzienlijk schelen. Welke van deze iconen wint zie je in de video hieronder, een andere hypercar dragrace tussen de 918 Spyder en de Koenigsegg Agera R zie je hier.

Video: LaFerrari vs Bugatti Veyron Dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Op de rollenbank: Mini Cooper 1.3

Op de rollenbank: Mini Cooper 1.3

Zes Restomodded Ford Mustang's vieren feest

Zes Restomodded Ford Mustang’s vieren feest