in

Koenigsegg One:1 ronderecord Spa-Francorchamps

We zagen enkele maanden geleden al hoe de Koenigsegg One:1 op Spa-Francorchamps aan het spelen was. Nu blijkt dat het niet zomaar een dagje circuit was maar dat testrijder Robert Serwanski de auto aan het afstellen was om later op jacht te gaan naar het ronderecord voor productieauto’s. Met succes nu blijkt.

De ruim 7 kilometer lange Belgische omloop werd in 2:32.14 minuten rond gegaan en volgens Koenigsegg is dit een nieuw ronderecord, de rondetijd van de altijd betwiste Radical niet meegeteld. Volgens de Zweedse fabrikant is er nog ruimte voor verbetering en als we onderstaande video bekijken zijn we het daar mee eens, er zitten nog wat schoonheidsfoutjes in het rondje.

De McLaren P1 (2:38.00) en de Porsche 918 Spyder (2:40.00) waren volgens fastestlaps.com iets langzamer, al zaten hier geen testrijders achter het stuur maar gewone klanten. Naast Spa-Francorchamps heeft de 1360 pk sterke One:1 ook het ronderecord op Suzuka in handen.

Video: Koenigsegg One:1 ronderecord Spa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 488 GTB tikt 341 km/h aan

Ferrari 488 GTB tikt 341 km/h aan

Nürburgring Nordschleife tips voor een nat rondje

Nürburgring Nordschleife tips voor een nat rondje