in

Koenigsegg Regera en One:1 voor het eerst samen te zien

De Koenigsegg One:1 is een baanbrekende machine en onlangs reed de hypercar een nieuw wereldrecord van 0-300-0. Maar de Zweedse fabrikant blijft niet op zijn lauweren rusten is ondertussen alweer hard aan het werk om een nog extremere machine te bouwen, de Regera.

De Koenigsegg Regera moet een hybride worden met een zelfontwikkeld hybride-systeem: Koenigsegg Direct Drive. De Regera zou tussen de 1.500 en 1.800 pk moeten krijgen en rond de 2.000 Nm koppel, allemaal dankzij de bekende 5.0-liter twin turbo V8-motor en drie elektromotoren. De brandstofmotor levert 1100 pk, twee elektromotoren op de achterwielen leveren beide 245 pk en één 215 pk sterke elektromotor drijft de aandrijfas aan.

Met een totaalgewicht 1628 kilogram is hij een stuk zwaarder dan de One:1 maar hij is dan ook een stuk comfortabeler, soepeler en stiller dan de recordbrekende Koenigsegg. De Regera bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase maar men nam toch een exemplaar mee naar Goodwood waar dit weekend het Festival of Speed plaatsvindt. In onderstaande video krijgen we voor het eerst een uitgebreide introductie van de nieuwe Regera.

Video: Koenigsegg Regera en One:1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tuned - Mazda RX-7 V8 vs Mazda RX-7 Turbo

Tuned – Mazda RX-7 V8 vs Mazda RX-7 Turbo

Dit is de snelste Mercedes-AMG GT-S tot nu toe

Dit is de snelste Mercedes-AMG GT S tot nu toe