in

Koenigsegg Regera herovert 0-400-0 record

De Kroatische fabrikant Rimac heeft slechts één maand kunnen genieten van het 0-400-0 km/h record. In mei wist de elektrische Rimac Nevera deze acceleratie en deceleratie in 29,94 seconden te voltooien, maar Koenigsegg heeft een benzineslurpende Regera afgestoft en het record heroverd.

De inmiddels 10 jaar oude hypercar wist 0-400-0 in 28.81 seconden te klokken, een kleine 1,1 seconden sneller. Daarbij heeft Koenigsegg nog vier andere snelheidsrecords neergezet. De Zweedse fabrikant heeft geen speciale versie van de Regera gebruikt, maar simpelweg nieuw rubber gemonteerd.

Sinds de introductie van de Regera in 2014 is bandentechnologie enorm verbeterd. Koenigsegg monteerde een plakkerige set Michelin Cup 2 R-banden, vond een ondergrond in betere staat dan het vliegveld waarop het laatste record was gevestigd, en liet de coureur zijn ding doen. Hiermee toont Koenigsegg aan dat leeftijd vooralsnog geen rol speelt bij de Regera.

De Koenigsegg Jesko Absolut is de volgende in de rij voor een recordrun. Die auto wordt al sinds 2019 ontwikkeld en zou nog sneller moeten zijn, de eerste productieauto daarvan is net af dus we vermoeden dat er snel een run zal plaatsvinden.

Video: Koenigsegg Regera herovert 0-400-0 record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Auto over de kop Nürburgring

Zware crash op de Nürburgring met Ford Mondeo

Lamborghini Huracan SuperTrofeo Evo bij Sternberk Hillclimb

Lamborghini Huracan SuperTrofeo EVO bij Sternberk Hillclimb