in

De 1.600 pk Koenigsegg Jesko in actie op het circuit

Tijdens Koenigsegg Ghost Squadron 2021 filmde spotter Mike de 1.600 pk sterke Jesko met oprichter Christian von Koenigsegg achter de het stuur. De Jesko vervangt de Agera RS als de meest toonaangevende, straatlegale Koenigsegg.

De Jesko, vernoemd naar Christian’s vader, is eindelijk gereed voor productie en de levering aan klanten zal naar verwachting in het voorjaar van 2022 beginnen. Dit oranje exemplaar zagen we al eens in een uitgebreide preview van de Zweedse fabrikant, maar die video bevatte weinig actiebeelden.

Ditmaal krijgen we de Jesko in actie te zien op een circuit nabij Parijs en horen we zijn woeste V8 brullen. Wat we horen is het geluid van Koenigsegg’s 5.0-liter twin-turbo achtcilinder die 1.280 pk produceert op standaard benzine en 1.600 pk op E85 biobrandstof. Al dat vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd via een unieke negentraps Light Speed Transmission, die sneller schakelt dan een transmissie met dubbele koppeling.

Video: Koenigsegg Jesko in actie op het circuit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Getunede Volkswagen Up

Op de Rollenbank – Getunede Volkswagen Up

Nederlander crasht met gehuurde M2 op de Nordschleife

Nederlander crasht met gehuurde M2 op de Nordschleife