in

Kom alles te weten over de Billetworkz RB26 Subaru WRX

Deze Subaru WRX heeft een mythische status bereikt en dat is allemaal te danken aan het feit dat er een Nissan RB26-motor onder de kap zit. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, heeft Austin Barnett van Billetworkz ook de complexe AWD-aandrijving van de R34 GT-R overgezet.

Dat zo’n engine swap geen kleine klus is zien we in deze Build Biology, waarin Austin uit de doeken doet wat hij met zijn 2012 Subaru WRX heeft gedaan. Zo komen we te weten dat de 2,6-liter zes-in-lijn RB26 is opgeboord naar 2.8-liter, er een carbon fiber luchtinlaat op zit en een Borg Warner EFR 9174 turbocharger. De zescilinder verstookt E85-brandstof en levert momenteel rond de 700 pk aan de wielen.

Natuurlijk is er veel meer te vertellen over deze Subaru dan enkel de specificaties van de motor. Dus als je een liefhebber bent van techniek en graag wil weten hoe deze project car tot stond kwam, dan zit je hier het komende kwartier goed met deze video.

Video: Build Biology – Billetworkz RB26 Subaru WRX

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Yann Ehrlacher 360 graden spin in Macau

Yann Ehrlacher maakte een 360 graden spin in Macau

BMW E36 Cosworth

Deze BMW E36 heeft een Cosworth-viercilinder